android

Yayınlandı: Ocak 15, 2012 / güneş panelleri
Android Design

Android mobil platformunda birçok değişim meydana getiren son versiyon Ice Cream Sandwich, uygulama tasarımlarını birçok yönüyle geliştirecek. Geçen hafta Google‘ın Android 4.0 ile gelen Holo tema ailesini Android Market’e sahip tüm Ice Cream Sandwich yüklü cihazlarda standart hale getirerek Android ekosistemindeki parçalanmalara önemli bir müdahelede bulunulmuştu. Şimdi de yayınlanan Android Design internet sitesiyle Android platformu geliştiricilerine yeni versiyonun kullanıcı arayüzü özelliklerini nasıl kullanabilecekleri öğretilecek.

Mobil sektörün yarısına hakim olan Android için yazılan uygulamaların kullanımının kolay olmadığını ve iyi görünmediğini itiraf etmeliyiz. Bununla birlikte bahsettiğimiz Android uygulamalarının iOS ya da Windows Phone gibi platformlar için geliştirilen versiyonları gayet güzel görünümlü ve kullanışlı. Ayrıca cihazdan cihaza uygulamaların görünümü farklılık gösterdiğinden Android için geliştirilen içerikleri tasarlamak çok zordu.

Fakat bu durum yakında değişecek. Google, uygulama tasarımıyla alakalı yeni sitesini tanıttı. Eğer bir Android geliştiricisiyseniz bu siteyi kesinlikle ziyaret edip ondan yararlanmalısınız. Hem Holo tema ailesinin kullanımı hem de Ice Cream Sandwich’in yeniliklerinden istifade ederek harika görünümlü içerikler tasarlayabilecek ve Android ekosistemini çirkinlikten kurtarabileceksiniz.

Android platformundaki parçalanmalar ve çekicilikten uzak tasarımlar, sıradan mobil kullanıcıları bu işletim sistemine karşı soğutmaktaydı. Yapılan ve sadece başlangıç olan bu hamlelerle bunun önüne geçilmeye çalışılacak.

Oldukça önemli problemlerle karşılaşan, buna rağmen büyümesini son sürat sürdüren Android’in lider olmasındaki en önemli unsur, tabiki onu yöneten engin tecrübeye sahip Google’dır. Farklı bir şirket tarafından yönetiliyor olsaydı, şimdilerde iOS ya da Symbian işletim sistemli akıllı telefonlar kullanıyor olabilirdik. Bize böyle bir mobil tecrübe yaşatmadığı için Google ve Android mobil işletim sistemine ne kadar teşekkür etsek azdır.

İlerleyen günlerde Android Geliştiricileri Blogu’nda Android uygulamalarının tasarlanmasıyla alakalı yeni makaleler ve ipuçları yayınlanmaya devam edecek. Güzel uygulamalar geliştirip, daha çok kullanıcıya hitap etmek istiyorsanız aşağıdaki kaynak bağlantısını ziyaret edebilirsiniz.

Yorum bırakın